Mammaträff med gott bröd!

Jag är glad att MVC drar ihop ett gäng mammor & bebisar även när man får barn nr 2. Inte för att man har lika många frågetecken denna gång. Inte heller lika mycket tid. Men det är faktiskt härligt att ibland träffa andra som är i samma livssituation som en själv. Det är skönt att veta att man inte är ensam. Att få en ny familjemedlem var för mig total lycka, men jag kan ändå känna mig så otroligt låst i allt som bara måste göras. Och helt plötsligt har det gått en dag – eller två – som inte har innehållt något annat än hämta och lämna på dagis, byta blöjor, amma och vagga bebisen till sömn. Och då kan det vara skönt att ibland bli påmind om att det är fler än jag som går igenom detta just nu.

Just själva träffarna på MVC är ju inte så spännande, men jag bestämde mig för att bjuda hem mammorna (vi är sex st) på frukost en dag, och det kändes superlyckat. Det var så mysigt att träffa alla under lite mer avslappnade former. Och utan BVC-barnmorskan. Igår var det frukost nr 2. Denna gång hos en fd. kock! Vi fick en fantastisk frukost med pannkakor och nybakta bullar. Och när det nu dessutom inte var hemma hos mig så kände jag mig ännu mer avslappnad och kunde njuta ännu mer. Jag ser fram emot att lära känna dessa mammor & bebisar (och längre fram även papporna).

När jag stod för frukosten så bjöd jag på ett nybakat grovt bröd som blev mycket uppskattat. Detta bröd bakas med bikarbonat, så det behöver inte jäsa. Det är bara till att röra ihop och sätta in i ugnen. Jag fick receptet en gång av min vän Carin. (Tack kära du!) Hon har en egen blogg där ni kan hitta mycket annat gott (http://hemmahoshelga.wordpress.com/). Jag vill gärna dela med mig av detta goda och lätta recept. Prova, du kommer inte bli besviken!

3dl grahamsmjöl
1dl vetekli
3dl vetemjöl
1,5dl vetekross
1msk bikarbonat
1,5dl gula russin (hade dock inte i det denna gång)
6dl naturell yoghurt (fil fungerar också)
0,5dl mörk sirap

Blanda ihop alla torra ingredienser först, där efter russin, yoghurt och sirap. Häll i den kladdiga smeten i en smord form och grädda i den nedre delen av ugnen på 150 grader i 1h och 45 min.

Lycka till!

Om Julia

Jag är först och främst mamma. Mamma till två underbara barn. Men jag är också mellanchef. Och jag har ett utmanande jobb som jag tycker mycket om. Det finns många likheter mellan att vara mamma och chef. Båda rollerna innebär att leda, coacha och följa andras utveckling. I min blogg får du följa mig och mitt liv i jakten på lyckan. Lyckan i vardagen, men också den stora lyckan som tar andan ur en.
Detta inlägg publicerades i Mammalivet, Recept och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar